Rychlá, nenáročná a vděčná italská klasika, která minimálně v naší domácnosti osvědčila svůj potenciál nahradit u jejich nejmladších členů tolik oblíbené špagety s kečupem :-).
špagety bezlepkové nebo klasické
lžíce olivového oleje
1 větší šalotka
5 středních masitých rajčat
1/2 lžičky cukru
špetka oregana a bazalky
lžíce vinného balzamika
sůl
Spařená, oloupaná, jádřinců zbavená a nadrobno nakrájená rajčata přidáme do hrnce k šalotce, kterou jsme nechali zesklovatět na olivovém oleji za asistence tamtéž přítomného cukru. Krátce orestujeme, přidáme koření a lehce dosolíme, přidáme balzamiko, zakryjeme a za občasného míchání necháme dusit deset minut. Pak odděláme pokličku a necháme ještě chvilku redukovat. Souběžně si uvaříme špagety al dente, scedíme a v hrnci společně s omáčkou promícháme dohromady. Trocha parmezánu navrch a hotovo. Rychlé, čerstvé, dobré.
Žádné komentáře:
Okomentovat